<
>

Atlético Madrid bevestigt officieus transfer Depay

Pro Shots

Atlético Madrid heeft de komst van Memphis Depay officieus bevestigd. De club uit de Spaanse hoofdstad toonde op sociale media foto's van een training met de international van Nederland. "Met toestemming van FC Barcelona is hij al van de partij, terwijl wij bezig zijn de transfer af te ronden", voegde de club eraan toe.

Depay tekende in de zomer van 2021 een contract voor twee jaar bij Barcelona. Volgens Spaanse media betaalt Atlético rond de drie miljoen euro voor hem, om het restant van zijn verbintenis af te kopen. Naar verluidt gaat hij tot medio 2025 tekenen bij zijn nieuwe club. Atlético verwacht Depay het komend weekeinde in het competitieduel met Valladolid al te kunnen opstellen.

Depay trainde woensdag al niet meer mee met Barcelona. Eerder kwam Depay in het buitenland uit voor Manchester United en Lyon. Bondscoach Louis van Gaal nam hem eind vorig jaar mee naar het WK in Qatar, hoewel Depay wegens een blessure al langere tijd niet voor zijn club had kunnen spelen. Naarmate het toernooi vorderde kreeg hij steeds meer speelminuten.

De verwachting was dat Depay in Barcelona niet veel speeltijd meer van trainer Xavi zou krijgen. Xavi gaf daarom al aan te begrijpen dat Depay wilde vertrekken.