<
>

Flekken boos over mislopen WK: "Geen duidelijk verhaal"

Pro Shots

Mark Flekken heeft voor het eerst gereageerd op het mislopen van het WK in Qatar. "Nadat ik was gebeld door keeperstrainer Frans Hoek was ik niet teleurgesteld, ik was boos", zei de doelman van SC Freiburg tegen het Duitse Kicker. "Het was geen duidelijk verhaal."

"Ik had me het einde van 2022 heel anders voorgesteld, maar ik geloof dat alles met een bepaalde reden is gebeurd", laat Flekken weten. Ondanks het mislopen van het WK keek de sluitpost naar meer dan driekwart van de WK-wedstrijden. "Na de eerste vier of vijf dagen heb ik het voor mezelf gesloten. Ik kon er toch niets meer aan veranderen en ik ging weer vooruitkijken. Louis van Gaal zal er wel een goede reden voor hebben gehad."

De Nations League-eindronde in eigen land staat aankomende zomer weer voor de deur. Nu er met er met Ronald Koeman weer een nieuwe bondscoach voor de groep staat, zou Flekken maar al te graag weer terugkeren in de Oranje-selectie. "Als ik weer de vorm heb dat ik weer wedstrijden kan spelen voor de nationale ploeg, dan ben ik enorm blij. Ik zou graag mijn vakantie inkorten voor de Nations League-finale."

De 29-jarige doelman kent opnieuw een uitstekend seizoen bij de huidige nummer twee van de Bundesliga, weet hij zelf ook. "Er zijn zeker mensen die op onze inzinking zitten te wachten. Dat willen we als team voorkomen. De club geniet al jaren van dit succes. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt en plukken nu de vruchten van dit project."