<
>

Schreuder: "Ik had naar Daley toe moeten gaan"

Pro Shots

Alfred Schreuder had op een andere manier afscheid moeten nemen van clubicoon Daley Blind bij Ajax. "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen", zegt de Ajax-trainer in De Telegraaf.

Blind verkaste begin van dit jaar transfervrij naar Bayern München. Schreuder zag geen basisspeler meer in de 32-jarige verdediger. Rondom het duel met FC Emmen in november werd duidelijk dat Blind wilde vertrekken. Voor zijn vertrek naar München was Blind nog op De Toekomst om afscheid te nemen van zijn ex-ploeggenoten. Schreuder liet dat moment aan zich voorbij gaan en heeft daar nu spijt van.

"We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan", aldus Schreuder. Hij bevestigt dat Blind na het WK niet meer welkom was op de training en noemt het een afgesloten hoofdstuk. "Spelers die niet meer bij Ajax willen spelen of een transfer willen maken, hoef ik niet meer op de training te hebben. Alle focus moet op Ajax liggen, want ik heb me er aan het begin van het seizoen natuurlijk wel aan gestoord dat spelers om een transfer af te dwingen zomaar niet gingen trainen", doelt de trainer op Antony, Mohammed Kudus en Edson Alvarez.