<
>

Beladen bekerduel voor Urk-coach Karsten: "Heb mezelf verplicht om naar scorebord te kijken"

Voor Urk-coach Gert Jan Karsten was het een beladen avond. Het was zijn eerste wedstrijd als coach nadat zijn 18-jarige zoon afgelopen november plotseling overleed. Na een verschrikkelijke periode kon Karsten vanavond toch genieten van de sfeer op het sportpark. "Ik heb mezelf verplicht tien minuten naar het scorebord te kijken."

Bij een oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag lukte Karsten dat nog niet: "Een minuut stilte en zo confronterend een foto van mijn zoon, maakte dat moeilijk. Na een aantal minuten zat ik gelukkig weer in de wedstrijd. We kregen gelijk een doelpunt tegen en toen lag het direct weer aan de scheidsrechter, de bal en de wind. Toen zat ik er weer in als sportman."

Katwijk steunt Karsten
Gert Jan Karsten vervolgt: "De emoties zullen blijven. Hopelijk zal het naar mate de tijd vordert steeds verder naar achter in je hoofd gaan." Hij bedankt iedereen van Katwijk die hem naar eigen zeggen heel erg gesteund hebben: "Supporters, bestuur, staf en spelers hebben mij gigantisch gesteund. Misschien moest het wel zo zijn dat we uitgerekend vanavond tegen Katwijk speelden. Het was een mooie avond, ik kijk er mooi op terug."

Katwijk won met 0-3 op Urk.