<
>

Utrecht kent gemakkelijke avond, ook Katwijk naar laatste 16

FC Utrecht kende een gemakkelijke avond tegen de amateurs van SV Blauw Geel '38. De ploeg van trainer Michael Silberbauer was met 3-1 te sterk, terwijl ook VV Katwijk met 3-0 won op bezoek bij SV Urk.

Blauw Geel kan niet stunten tegen Utrecht
Voorafgaand aan de wedstrijd pakte Blauw Geel nog uit met een lichtshow, maar eenmaal begonnen leek dat geen indruk te hebben gemaakt op de spelers van Utrecht. De bal lag er na anderhalve minuut al in door Sander van de Streek.

Utrecht ging een makkelijke avond tegemoet. Al helemaal toen Jens Toornstra na iets meer dan een halfuur de voorsprong verdubbelde. Voor rust werd het ook nog 3-0 voor Utrecht, toen Anastasios Douvikas op aangeven van Othman Boussaid binnenschoot.

In de tweede helft leek Utrecht het wel best te vinden en liet het Blauw Geel zowaar de 3-1 maken, waar het ook bij bleef. Zo liet Utrecht, op een avond waarbij Groningen zich liet verrassen door SV Spakenburg, niet gek maken en won het gemakkelijk.

Ook Katwijk naar laatste 16
Bij Urk tegen Katwijk was het ook snel raak voor de uitspelende ploeg. Tim Freriks was na zes minuten trefzeker voor de Tweede Divisionist, dat een niveautje hoger uitkomt dan de thuisploeg uit Urk.

Hoewel Katwijk beste kansen kreeg op de 2-0, duurde het tot de 73ste minuut tot dat de score werd verdubbeld. Killian van Mil schoot de tweede binnen en een minuut voor tijd was het helemaal gedaan met Urk. Alljereau Mercera besliste de eindstand op 3-0.