<
>

Uiterst pijnlijke nederlaag Groningen tegen amateurs Spakenburg

SV Spakenburg heeft voor een enorme stunt gezorgd door te winnen van FC Groningen. In de Euroborg werd het 3-2 voor de Tweede Divisionist.

Na tien minuten leek er, nadat SC Cambuur gisteren met 1-0 verloor van amateurclub De Treffers, ook in de Euroborg een stunt in de maak. Een voorzet van Youri Koelewijn werd gepromoveerd tot doelpunt nadat niemand de bal aanraakte en zo in het Groningse doel belandde. Twintig minuten later, nadat Groningen al paar keer slap oogde, schoot Floris van der Linden vanaf 11 meter Groningen helemaal in de problemen.

Zo gingen beide ploegen rusten met een verrassende 0-2 tussenstand op het bord. De fans in de Euroborg waren uiteraard alles behalve tevreden over de prestaties en schreeuwden 'hun' spelers met de tekst "schaam je kapot" naar de kleedkamer.

In de tweede helft eisten de fans van Groningen opnieuw een hoofdrol op, toen Spakenburg-speler Mark Veenhoven werd bekogeld. Nadat scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd kort stillegde, gingen ze weer door met voetballen.

Het leek alleen maar erger te worden voor Groningen. Van der Linden mocht in de 69ste minuut opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. De eerste penalty schoot hij strak in de kruising, nu schoof hij de bal rustig langs keeper Michael Verrips.

Het leek gedaan met Groningen, dat geen kans bij elkaar speelde. Tot dat invaller Damil Dankerlui de ploeg van Dennis van der Ree op sleeptouw nam. Na eerst de 3-1 te maken, zorgde hij in de 84ste minuut ook nog voor de aansluitingstreffer. Het bleek te laat. Spakenburg overleefde de zeven minuten blessuretijd en maakte zo de stunt compleet.