<
>

De Treffers verrast en schakelt SC Cambuur uit in fysiek duel

Tweede divisie-ploeg De Treffers heeft voor de eerste verrassing gezorgd in de KNVB-beker door met 1-0 te winnen van SC Cambuur. De ploeg uit Groesbeek wist in eigen huis met fysiek spel de Eredivisionist van scoren af te houden en zo de laatste zestien van het bekertoernooi te halen. Voor Sjors Ultee betekent het zijn tweede nederlaag in twee wedstrijden als trainer van Leeuwarders.

Een slordige en fysieke eerste helft kende zijn hoogtepunt bij een prachtig doelpunt van Willem den Dekker na een half uur spelen. Het zorgde ervoor dat de wedstrijd alleen maar fysieker werd en De Treffers zich konden ingraven. In de tweede helft moest Cambuur opzoek naar de gelijkmaker, maar dit ging niet zonder de nodige controversie. Nadat Tom Boere al het veld af moest met een blessure, moest in de blessuretijd ook doelman Virginia het veld verlaten. Hij kreeg van scheidsrechter Joey Kooij om onduidelijke redenen een rode kaart. Doordat alle wissels al gebruikt waren moest Doke Schmidt op doel, maar het maakte voor de uitslag geen verschil meer uit.

De Treffers bleven overeind, wonnen met 1-0 en gaan door naar de volgende wedstrijd na de bekerstunt. Bij Cambuur betekent het de volgende nederlaag voor nieuwe trainer Ultee.