<
>

Isimat-Mirin keert terug in de Eredivisie bij Vitesse

Pro Shots

Nicolas Isimat-Mirin keert na vier jaar terug in de Eredivisie bij Vitesse. Hij heeft een contract getekend voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar. De oud-PSV'er wordt in Arnhem herenigd met zijn oude trainer Phillip Cocu.

Isimat-Mirin komt transfervrij over van Sporting Kansas City. Zijn contract liep op 1 januari af bij de Amerikaanse club.

Voetbalcarrière Isimat

Van 2014 tot 2019 speelde Isimat bij PSV, waarvan hij 124 duels onder Cocu speelde. De verdediger behaalde drie landtitels met de club uit Eindhoven. Na de komst van Mark van Bommel belandde Isimat op een zijspoor bij PSV, waardoor hij naar Beşiktaş verkaste. Daar werd hij echter nooit een vaste waarde voor de club.

In 2020 ging hij het avontuur aan bij Kansas City, wat hem meer geluk bracht. Hij kon daar vaak rekenen op een basisplek. Na Dominik Oroz, die terugkeerde van een huurperiode bij Sturm Graz, is Isimat de tweede winterse versterking voor Vitesse. Wellicht is de Fransman de oplossing om in het tweede seizoenshelft minder doelpunten tegen te krijgen. Op dit moment kregen alleen FC Volendam (39) en Excelsior (37) meer doelpunten tegen.