<
>

Teruggekeerde Sébastien Haller: "Ik wil voor de gele muur spelen"

Borussia Dortmund werkt op dit moment een trainingskamp af in het Spaanse Marbella. En één man op het veld valt op: Sébastien Haller. De Fransman keerde terug nadat afgelopen zomer bij hem teelbalkanker werd ontdekt.

De gele muur
De spits is dan ook erg blij met zijn terugkeer. “Dit is iets wat ik al vanaf het begin in mijn hoofd heb. Ik kijk ernaar uit om voor de gele muur te spelen en in het stadion te spelen. Daar heb ik nog geen kans voor gehad toen ik hier aankwam. Dit was het doel, het doel dat ik mezelf gaf om terug te komen. Ik kijk erg uit naar dat moment.”

Teamgenoten
Ook zijn teamgenoot Marco Reus is euforisch met de terugkeer van zijn teamgenoot. “Het geeft me kippenvel om hem weer op het veld te zien. Ik denk niet dat hij veel hoefde te zeggen, we waren gewoon zo blij dat hij terug was”, zegt de Duitse middenvelder.

Eredivisie Awards
De spits ontving in augustus van 2022 de Willy van der Kuijlen-troffee tijdens de Eredivisie Awards, omdat hij zich topscorer van de Eredivisie mocht noemen. Hij kwam toen hoogstpersoonlijk naar het gala. “Ik voel me goed. Het is belangrijk voor me om hier te zijn en aan iedereen te laten zien dat ik me nog goed voel”, zei Haller toen tijdens de gala.

Oefenwedstrijd
Haller is vandaag nog in actie gekomen voor Dortmund. De spits viel in tijdens een oefenduel met Fortuna Düsseldorf. Dortmund won die wedstrijd met 5-1. Donyell Malen was twee keer trefzeker.