<
>

AZ trekt ervaren doelman Mathew Ryan aan

AZ heeft zich versterkt met de Australische doelman Mathew Ryan. Ryan komt over van FC Kopenhagen en heeft een contract tot medio 2024 in Alkmaar ondertekend.

Met Ryan haalt AZ een bak aan ervaring binnen. De 30-jarige aanvoerder van het nationale elftal heeft 79 interlands achter zijn naam en hield op het afgelopen WK twee keer de nul. Australië strandde in de achtste finale. Na Australië (Blacktown City en Central Coast), België (KRC Genk), Spanje (Valencia), Engeland (Arsenal en Brighton) en Denemarken strijkt hij nu neer in Nederland. "Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen", aldus Ryan op de clubsite.

"We zochten iemand die er direct staat als hij fit is"
Max Huiberts is zeer content met het aantrekken van Ryan. Huiberts: “Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje.”