<
>

Besiktas komt met duidelijk statement naar buiten over Weghorst

ANP

Besiktas komt met duidelijk statement naar buiten over Wout Weghorst. De Turkse club geeft het signaal af dat een vertrek van Weghorst nog niet aan de orde is. De club plaatst op de officiële website een bericht waar het ingaat op de situatie rond de boomlange spits. “Het nieuws dat de speler in kwestie dinsdag de ploeg gaat verlaten, klopt helemaal niet”, valt er te lezen.

Overgang naar Manchester United
Verder staat op de clubwebsite: “De bewering dat er een exit-clausule in het contract van onze voetballer zit, waarin staat dat zijn contract voor een bedrag van 2.5 miljoen euro kan worden ontbonden door een Premier League club, is fictief.” Wout Weghorst zou in de belangstelling staan van Manchester United. De club waar Erik ten Hag trainer is. Voor nu zal Weghorst de Süper Lig nog niet verlaten. De Engelse club doet er alles aan om Besiktas ervan te overtuigen om de leenconstructie met Burnley te beëindigen. The Red devils hebben een bod bij Burnley neergelegd en willen daarnaast de Turkse club compenseren. Dit voorstel hebben de turken afgewezen, omdat het de 30-jarige spits wil behouden tot het einde van het seizoen.

Afscheidsdoelpunt?
Afgelopen weekend maakte de spits nog de 2-0 tegen Kasimpasa. Bij het vieren van zijn goal leek hij afscheid te nemen van alle fans in het stadion. “Als er ontwikkelingen zijn met betrekking tot deze kwestie, dan zullen we ons gewaardeerde publiek informeren”, besluit de Turkse club.