<
>

Roberto Martinez is de nieuwe bondscoach van Portugal

ANP Foto

De Portugese bond presenteert Roberto Martinez als nieuwe bondscoach. De Spanjaard volgt Fernando Santos op die na het WK door de Portugese bond werd ontslagen. Ook Martinez kende als bondscoach een teleurstellend WK. Hij pakte na het afgelopen WK zijn koffers als eindverantwoordelijke van België.

Hoogte- en dieptepunt
De Rode Duivels kende een teleurstellend WK in Qatar. In de groepsfase wisten ze niet bij de eerste twee van de poule te eindigen, waardoor het land snel werd uitgeschakeld en het vliegtuig naar huis kon pakken. In 2018, op het WK in Rusland, wist Martinez België nog naar een derde plek te leiden. Hij was vanaf 2016 werkzaam voor de Belgische bond.

Contract
De 49-jarige coach zet zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2026 aan Portugal bindt. De portugezen wisten de groepsfase wel door te komen, maar werden in de kwartfinale door Marokko uit het toernooi geschoten. Portugal is ingedeeld in een kwalificatiegroep voor het EK in Duitsland met Bosnië-Herzegovina, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg en Slowakije en start op 23 maart tegen Liechtenstein.

Ronaldo
Tijdens de presentatie werd de nieuwe bondscoach gevraagd wat hij met Ronaldo gaat doen. "Ik ben geen trainer die overhaaste beslissingen neemt", zei Martínez. "Ik wil met alle spelers in gesprek gaan en elkaar beter leren kennen. Cristiano staat ook op mijn lijstje. Hij speelt al negentien jaar bij de nationale ploeg en verdient respect."