<
>

Spartaan Bart Vriends wil opnieuw stunten: "Mooi om een topploeg te loten"

Sparta leverde een knappe prestatie dit weekend door PSV op 0-0 te houden. Het vertrok met een punt uit het Philips stadion. Dinsdagavond 21:00 uur staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer in Rotterdam voor de TOTO KNVB Beker. Verdediger Bart Vriends weet hoe het is om PSV uit de beker te schieten. In 2016 won hij met Sparta van de Eindhovenaren (3-1).

Mooie Herinnering
“Ik heb normaal een slecht geheugen als het om gespeelde wedstrijden gaat, maar deze staat mij goed bij. Het werd 3-1 voor ons op Het Kasteel, waarbij ik de openingstreffer scoorde”, vertelt Vriends met een knipoog. De andere doelpuntenmakers van de Spartanen waren Zakaria El Azzouzi en Loris Brogno.

De bekerprestaties waren het hoogtepunt voor dat jaar van Sparta. “Het was een heel goed bekerseizoen. We bereikten de halve finale en speelden thuis tegen Vitesse. Dat was echt een moment dat je zegt: ‘Als het een keer moet gebeuren is het nu.’” Uiteindelijk waren de Arnhemmers met 1-2 te sterk. “Het was heel teleurstellend, ook omdat ik zelf niet meespeelde die wedstrijd.”

Topploeg loten
Sparta is aan een goed seizoen bezig, want het staat zesde met vijf punten achterstand op AZ. “Het is mooi om een topploeg te loten in de beker en dan winnend van het veld te stappen. We nemen de kennis van zaterdag mee naar de volgende wedstrijd. Mochten we PSV dinsdag verslaan in de beker, dan wordt het echt een serieus toernooi voor ons. In de competitie staan we er florissant voor en het zou ons seizoen een extra dimensie geven als we ook in de beker iets stevigs neer kunnen zetten”, besluit de verdediger.

Sparta Rotterdam - PSV zie je dinsdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 1.