<
>

Arsenal maakt komst Pelova wereldkundig

Arsenal.com

Victoria Pelova vertrekt definitief naar het Engelse Arsenal. De 23-jarige middenvelder begon haar professionele carrière bij ADO Den Haag en speelde sinds de zomer van 2019 bij Ajax Vrouwen. Pelova was bij Ajax een vaste waarde. In de Azerion Vrouwen Eredivisie speelde ze dit seizoen acht wedstrijden, waarin ze drie keer scoorde.

Ook kwam ze in actie voor Oranje, zowel onder de huidige bondscoach Andries Jonker als op het EK onder Mark Parsons. “Ik besef het nu nog niet, maar zodra ik in het vliegtuig stap komen de tranen misschien. Het afgelopen halfjaar was geweldig. Het team was zo leuk, de jonkies zijn zo leuk, alles klopte gewoon. Ik heb elke minuut genoten, zelfs op trainingen. Ik ga mijn teamgenoten enorm missen”, vertelt Pelova.

“Zij is altijd duidelijk geweest in haar wens om ooit naar het buitenland te gaan en wij hebben beloofd haar hierin te steunen. Die talentontwikkeling is iets waar we binnen Ajax voor staan”, deelt Ajax’ manager van het vrouwenvoetbal Daphne Koster.

Overstap naar absolute topclub
Arsenal is een topclub binnen het vrouwenvoetbal, in 2022 schakelde ze Ajax nog uit in de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League. De Londense club staat tweede in de spannende FAWSL. Ook in de Champions League boeken de Londenaren successen. Arsenal staat eerste in een groep met onder andere titelverdediger Lyon en Beerensteyns Juventus. Wie weet zien we Pelova binnenkort weer terug op Nederlandse bodem, de finale van de Champions League wordt in Eindhoven gespeeld.

Arsenal kon de versterking goed gebruiken, de laatste tijd kampte de club met vele blessures. Bovendien maakten The Gunners donderdag bekend dat middenvelder en clubicoon Jordan Nobbs de club ging verlaten.

Trainer Jonas Eidevall is verheugd met de komst van Pelova. ''Het is fantastich nieuws dat we Victoria hebben kunnen binnenhalen. Ik vind haar een van de meest talentvolle jonge spelers.” Victoria Pelova zal niet de eerste Nederlandse bij de club zijn, Vivianne Miedema speelt al sinds 2017 bij The Gunners. Ook middenvelders Danielle van de Donk en Jill Roord speelden bij Arsenal.

“Ik heb er altijd van gedroomd om in de voetsporen te treden van de grote Nederlandse speelsters die het Arsenal shirt hebben gedragen”, aldus 35-voudig international Pelova zelf over haar transfer.