<
>

Steijn: "Het is als stunt begonnen, maar hebben het tot de winterstop doorgetrokken"

Het Sparta Rotterdam van trainer Maurice Steijn leeft al maanden op een roze wolk. Wie vorig jaar april had gezegd dat Sparta tijdens deze winterstop terug te vinden zou zijn op de zesde plek, had misschien wel gedacht dat het over de Keuken Kampioen Divisie zou gaan. Niks is minder waar, want Sparta draait fantastisch en men op Het Kasteel kijkt uit naar aankomend tweeluik met PSV. Steijn: "Als ik moet kiezen wil ik die bekerwedstrijd winnen. Dat is de kortste weg naar succes."

Tweeluik met PSV
2022 gaat dus de boeken in als prachtig jaar voor Sparta. Nu gaat de blik weer naar voren en wachten direct twee wedstrijden tegen PSV. Eerst komende zaterdag in de Eredivisie op bezoek in Eindhoven, gevolgd door dinsdag in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op het eigen Kasteel. Tegen PSV heeft Steijn nog geen punten gepakt als trainer: "Dat knaagt niet. Ik begreep dat ik eerder ook nog geen punten tegen Cocu had gepakt en dat is voor de winterstop ook gelukt."

Bart Vriends ziet het afgelopen jaar als één van zijn succesvolste jaren als speler. Een vakantie in Zuid-Afrika en een trainingskamp hebben Vriends weer helemaal opgeladen voor de tweede seizoenshelft. Vriends: "Ik vind het wel lekker om met PSV te beginnen. Dan kunnen we ons lekker vastbijten in een tegenstander en zo'n avondwedstrijd, daar heb ik wel zin in. Het wordt eens tijd om daar nu eens met een resultaat weg te gaan."

Nieuwe spits
Steijn hoopt dat de club deze winter nog een nieuwe spits kan halen voor het vertrek van Mario Engels: "Ik zie graag op iedere plek extra concurrentie, dat zet iedereen op scherp." Steijn gaf daarbij aan dat hij al met potentiële nieuwe spitsen heeft gesproken. Op namen wil de trainer niet ingaan.

PSV - Sparta Rotterdam zie je zaterdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 1.