<
>

Ajax heeft beet: doelman Geronimo Rulli nieuwe aanwinst

De Argentijn Geronimo Rulli wordt de nieuwe doelman van Ajax. De 30-jarige Argentijn komt over van Villarreal en heeft zojuist op de training afscheid genomen van spelers, trainers en fans van de Spaanse subtopper. Hij zal vandaag nog richting Amsterdam vliegen.

Eerder deze week werd een bod van Ajax nog afgewezen door de Spaanse subtopper. Naar verluidt is Villarreal nu akkoord gegaan met een bod van 10 miljoen euro inclusief bonussen. Rulli komt bij Ajax het keepersgilde met Remko Pasveer (39), Maarten Stekelenburg (40) en Jay Gorter (22) versterken. Eerstgenoemde doelmannen hebben een aflopend contract in Amsterdam. Rulli werd afgelopen maand wereldkampioen met Argentinië, maar kwam zelf geen minuut in actie in Qatar.

Eerste reactie
In onderstaande video geeft Rulli een eerste reactie over zijn transfer. Rulli: "De onderhandelingen zijn heel erg snel gegaan. Iedereen heeft zo goed mogelijk meegewerkt, om het op deze manier te laten verlopen. Het is goed voor Villarreal, mij en Ajax en ik heb heel erg veel zin om daarheen te gaan en mijn pad verder te bewandelen."