<
>

Bayern München presenteert Daley Blind

Daley Blind heeft zijn contract bij Bayern München officieel getekend. Blind heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis dat hem in ieder geval tot het einde van het seizoen in München houdt. Dan gaan speler en club met elkaar in gesprek of er nog een seizoen aan vast geplakt gaat worden. Blind vliegt vrijdag al met Bayern München naar Doha, waar een trainingskamp zal plaatsvinden.

Blind: ''Kan niet wachten''
Blind voegt dus een weer een hoofdstuk toe aan zijn imposante carrière. Hij heeft zin om te beginnen aan zijn nieuwe avontuur: “Ik kan niet wachten om hier te spelen. We hebben het belangrijkste deel van het seizoen voor de boeg, waar het om titels gaat – en een club als Bayern kan elke prijs winnen. De honger naar titels hier bij de club was de sleutel in mijn beslissing. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan gebruiken om het team te helpen. Ik zal alles geven voor Bayern München."

Medische keuring
Ondanks zijn hartproblemen onderging Blind de medische keuring met vertrouwen. Mede omdat Blind al tijden zonder problemen op topniveau speelt bij Ajax en Oranje. Ajax en Blind hebben afgelopen december de lopende arbeidsovereenkomst ontbonden. Na 333 officiële wedstrijden kwam zo abrupt een einde aan de spelerscarrière van Blind in de Johan Cruijff Arena.

Oplossing
De 99-voudig international stond bij Oranje onder bondscoach Louis van Gaal tijdens het WK alle duels in het basiselftal. Bij Ajax-trainer Alfred Schreuder kwam Blind steeds minder in de plannen voor waardoor in het voortijdig beëindigen van het contract een gezamenlijke oplossing werd gevonden. Met Bayern München komt Blind opnieuw bij een topclub terecht. De Duitse kampioen kan Blind goed gebruiken nadat Frans international en linksachter Luca Hernandez tijdens het WK zwaar geblesseerd raakte.

Blind komt bij Bayern München in een warm bad terecht. Oud-ploeggenoten bij Ajax Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt staan onder contract bij de Duitse koploper.