<
>

Amerikaanse bond start onderzoek naar wangedrag bondscoach Berhalter in ver verleden

ANP

De Amerikaanse bond is een onderzoek gestart naar bondscoach Gregg Berhalter, naar aanleiding van een geweldsincident in het verleden. De 49-jarige trainer zou als 18-jarige zijn huidige vrouw Rosalind geschopt hebben.

Berhalter doet naar aanleiding van het statement zelf zijn verhaal, mede omdat volgens hem tijdens het WK iemand de bond heeft benaderd met 'informatie die hem kapot kan maken'. "In de herfst van 1991 ontmoette ik mijn soulmate Rosalind", reageert Berhalter op Twitter. "Ik was net achttien en studeerde nog. Op een nacht kregen we ruzie in de kroeg, terwijl we hadden gedronken. Buiten werd het fysiek en heb ik haar een schop tegen haar benen verkocht."

De nu 49-jarige Berhalter zegt dat de politie niet werd ingeschakeld en dat hij hulp heeft gezocht naar aanleiding van het incident. De twee legden de ruzie bij, trouwden, en kregen vier kinderen. "Ik heb mijn lesje geleerd na dat incident. Het is inmiddels drie decennia geleden en we zijn nu 25 jaar getrouwd."

De voormalig verdediger van onder andere SC Cambuur en Sparta zegt geen problemen te hebben zijn verhaal te delen. "Het is een opzichzelfstaand incident. Het is iets waar ik enorme spijt van heb, het heeft me gevormd maar het is niet wie ik ben."