<
>

Kogel door de kerk: Vrouwenvoetbal keert terug bij AZ

Pro Shots

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu heeft AZ het ook zelf bevestigd. Vanaf volgend seizoen keert AZ Vrouwen terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De vrouwen van AZ zullen VV Alkmaar, dat momenteel in de Eredivisie voor vrouwen uitkomt, vervangen. Vorig seizoen tekenden beide clubs al een intentieverklaring waardoor er intensiever contact ontstond. “Het is mooi dat na een afwezigheid van bijna twaalf jaar het vrouwenvoetbal weer terug is onder de vlag van AZ", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. "Het past binnen de visie van de club om niet alleen een toekomst aan jongens en mannen te kunnen bieden, maar binnenkort ook weer aan voetballende meisjes en vrouwen. Bovendien geloven we in de nationale en mondiale groei van het vrouwenvoetbal. Daar willen we vanuit AZ aan bijdragen.”

Vrouwenvoetbal in Alkmaar gewaarborgd
Ook VV Alkmaar is blij met het besluit. “Met deze stap is de toekomst van het vrouwenvoetbal in Alkmaar en omgeving gewaarborgd. Tegelijkertijd zijn wij trots dat we de afgelopen jaren een wezenlijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal”, aldus Gijs Schot, voorzitter van VV Alkmaar. “In de tweede helft van het seizoen gaan we deze fase waardig afsluiten met onze teams. We wensen AZ veel succes toe in de toekomst. Tevens bedanken wij alle medewerkers en vrijwilligers die zich al die jaren hebben ingespannen om het vrouwenvoetbal te promoten in deze regio.”

Oprichter Vrouwen Eredivisie
AZ was in 2007 een van de oprichters van de Vrouwen Eredivisie. Onder leiding van trainer Ed Engelkes werd AZ drie keer landskampioen. Ook nam de ploeg twee keer deel aan de UEFA Women’s Champions League. In de zomer van 2011 stopte het vrouwenvoetbal in Alkmaar vanwege de toenmalige financiële situatie. Vanaf het seizoen 2017-2018 was Alkmaar en omgeving vertegenwoordigd in de Eredivisie via VV Alkmaar.