<
>

Blind wijdt afscheid aan 'omstandigheden'

Soccrates Images

Daley Blind heeft zich enkele uren nadat bekend werd dat zijn contract bij Ajax ontbonden wordt, laten horen op zijn eigen Twitter. In een emotioneel statement bedankt de 32-jarige Amsterdammer het publiek, terwijl hij ook spreekt van een soms- voor zijn gevoel- ‘strijd’ met de fans. Verder geeft de transfervrije Nederlander aan dat zijn vertrek ligt aan ‘omstandigheden’.

Al een tijd gingen de geruchten dat Ajax en Daley Blind uit elkaar zouden gaan via een contractontbinding. Tijdens het WK baalde de linksback er nog van dat dergelijke zaken snel uitlekten naar de media en reageerde hij ook via Twitter. Nu kiest de transfervrije Ajacied voor hetzelfde platform om in een op het oog emotioneel statement de fans te bedanken.

“Met pijn in het hart en tranen in mijn ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club”, zo luidt de openingszin van Blind. “Spelen voor Ajax is het allermooiste dat er is. Wat een onvergetelijke momenten hebben we samen beleefd en gedeeld. De trillende ArenA tijdens Champions League-avonden, de historie die we hebben geschreven. De keren dat jullie mijn naam scandeerden: ‘kippenvel’, keer op keer. Ik zal het allemaal koesteren en nooit vergeten.”

Als jeugdexponent stoomde ‘de zoon van’ door naar het Eerste team. Volgens hem kon niets hem trotser maken dan dat. “Het allermooiste vind ik dat ik het Ajax-shirt meer dan 300 keer (333, red.) aan heb mogen trekken. Ik heb alles gegeven voor jullie en voor onze club. Er is dan ook geen club waar ik ooit liever voor had willen spelen dan voor Ajax. Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen”, zo besluit de oud-speler van FC Groningen en Manchester United, die indirect toch nog een sneer lijkt uit te delen door de aanhalingstekens te gebruiken.

Amsterdamse directheid
Hoewel de 99-voudig Oranje-international de fans enorm dankbaar is en hoopt dat er een juist moment komt om afscheid van ze te nemen, wil hij gebruik maken van de Amsterdamse directheid. Als ras-Amsterdammer heeft hij het gevoel eerlijk te kunnen zijn met de achterban.

“Samen hebben wij een bijzondere relatie, maar dat was niet altijd makkelijk voor mij. Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet”, zo staat in zijn ‘afscheidsbrief’. Hij schrijft vervolgens ook dat het niet de reden is van zijn vertrek.

De clubleiding heeft al aangegeven een geschikt moment te zoeken waarop Blind waardig afscheid kan nemen van de fans.