<
>

Onana stopt als international van Kameroen

ANP

André Onana stopt als international van Kameroen. Dat heeft de 26-jarige doelman op sociale media laten weten. Onana werd tijdens het WK in Qatar uit de selectie gezet omdat hij volgens bondscoach Rigobert Song de regels had overtreden.

Onana kwam 35 keer uit voor de nationale ploeg van Kameroen. Hij bedankt zijn fans uit Kameroen: "Elk verhaal, hoe mooi dat verhaal ook is, kent een einde. Aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen. Waar ik ook ga, zal ik de Kameroense vlag hoog blijven houden. Ik zal een fan blijven zoals de meer dan 27 miljoen Kameroeners dat bij elke wedstrijd zijn. Dank aan iedereen die in mij geloofde."

Disciplinaire redenen
Volgens de voetbalbond van Kameroen werd Onana tijdelijk geschorst vanwege disciplinaire redenen. Onana zei destijds hierover: "Ik heb er alles aan gedaan en al mijn energie erin gestoken om tot een oplossing te komen voor een situatie die een voetballer vaak meemaakt, maar er was geen wil bij de andere partij." Zowel Onana als de voetbalbond laten in het midden wat er precies is voorgevallen.