<
>

Argentijnse selectie komt voor huldiging aan in eigen land

De Argentijnse selectie, met Lionel Messi en coach Lionel Scaloni voorop, stapte dinsdagochtend het vliegtuig uit in eigen land. Ondanks het vroege tijdstip van 02.40 uur lokale tijd stonden er duizenden fans bij het vliegveld van Buenos Aires te wachten om de ploeg na aankomst uit Qatar welkom te heten.

Onder toeziend oog van naar verwachting zo’n één miljoen mensen wordt de selectie dinsdagmiddag rond 16:00 uur gehuldigd in Buenos Aires. Daarmee wordt een herhaling verwacht van de beelden na de gewonnen WK-finale van Argentinië tegen Frankrijk.

36 jaar na de laatste wereldtitel staat het derde sterretje dan eindelijk boven het logo. Argentijns ESPN-verslaggever Juan Balbi verwacht heel erg veel van de huldiging.

“Ze gaan in een open bus door de straten van Buenos Aires heen om de fans de wereldbeker te tonen. Het wordt heel emotioneel voor alle inwoners. Het wordt echt een onvergetelijke dag met alle feesten, zeker omdat ook de kerstdagen en de jaarwisseling eraan komt. Het einde van dit jaar is echt onvergetelijk en zeer lastig te evenaren als je kijkt naar hoe iedereen zich nu voelt.”

De Argentijnen hebben al een generale repetitie achter de rug. In Doha gingen ze al op ‘de platte kar’ voor alle meegereisde fans.