<
>

Benzema zet punt achter interlandcarrière

ANP Foto

Karim Benzema heeft zijn afscheid als international van Frankrijk aangekondigd. De Ballon d'Or-winnaar, die maandag 35 jaar werd, maakte het nieuws een dag na de door Frankrijk verloren WK-finale bekend via Twitter.

"Ik heb mijn best gedaan en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben en daar ben ik trots op", schreef Benzema op het sociale medium. "Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze loopt ten einde."

Benzema speelde 97 interlands voor Frankrijk, waarin hij 37 doelpunten maakte. De spits van Real Madrid won vorig jaar met Frankrijk de Nations League. Hij werd lang niet geselecteerd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de afpersing van collega-international Mathieu Valbuena.

De aanvaller was geselecteerd voor het WK in Qatar, waar Frankrijk tweede werd na de verloren strafschoppenserie tegen Argentinië afgelopen zondag. Hij liep voor de eerste wedstrijd echter een spierblessure op en vertrok terug naar huis. Hij ging niet in op een uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron om terug te keren naar Qatar voor de finale.