<
>

Streep door WK voor Miedema: spits scheurt kruisband af

Getty Images

Vivianne Miedema kan een streep zetten door haar WK deelname. De spits van Arsenal en het Nederlands elftal heeft haar voorste kruisband afgescheurd. Tijdens het duel in de Champions League tussen Arsenal en Olympique Lyon werd Miedema donderdagavond huilend met een brancard van het veld gedragen.

Revalidatie

Miedema zal later deze week worden geopereerd. Wat volgt is een gedetailleerd stappenplan omtrent haar revalidatie, zo laat haar club Arsenal weten. Een revalidatie van een kruisband blessure is bepaald geen sinecure: gemiddeld staat voor een herstel zes tot negen maanden. Het betekent dat een deelname aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland voor Miedema onhaalbaar is geworden. De ploeg van bondscoach Andries Jonker zal namelijk op 23 juli 2023 haar eerste wedstrijd spelen op het WK tegen een nog te kwalificeren tegenstander. Nederland is tijdens het WK daarnaast gekoppeld aan de Verenigde Staten en Vietnam. Op Twitter lijkt Miedema zich te hebben neergelegd bij het feit dat deelname aan het WK te vroeg gaat komen.

Zorgen

Miedema maakte zich aan de vooravond van het mannen-WK al sterk voor een minder belastend speelschema. In haar eigen column in het AD liet ze zich fel uit tegen de drukke schema's voor zowel mannen als vrouwensporters. "We zitten in een wereld die maar doordendert en er zijn weinig spelers die er iets van zeggen. Ik wel. We slaan volledig door met de belasting van voetballers en voetbalsters", aldus de nu geblesseerde spits van Arsenal.