<
>

Deschamps weet nog niet of hij aanblijft

Pro Shots

Didier Deschamps liet kort na de verloren eindstrijd van het WK voetbal in Qatar zijn toekomst als bondscoach van de Franse voetbalploeg open. "Ook als we hadden gewonnen, had ik deze vraag niet kunnen beantwoorden", zei de 54-jarige trainer nadat zijn ploeg van Argentinië had verloren na strafschoppen.

Deschamps verwijst naar het gesprek met voorzitter Noël Le Graët van de Franse voetbalbond volgend jaar. Zijn contract als bondscoach loopt af na het WK in Qatar.

De oefenmeester had met een overwinning zondag in het Lusail-stadion als tweede man na de Braziliaan Pelé zijn derde wereldtitel kunnen veroveren. Hij werd als aanvoerder in 1998 wereldkampioen in eigen land en veroverde vier jaar geleden op het WK in Rusland de wereldtitel als bondscoach. "We hadden een kans om de zege te grijpen in de laatste minuut, maar het mocht niet zo zijn", zei Deschamps, die Argentinië feliciteerde.

De nederlaag tegen de Argentijnen weet Deschamps vooral aan de fysieke problemen. "Het was voor de hele ploeg al een tijdje zwaar. We hadden maar vier dagen sinds de laatste wedstrijd en er was wat vermoeidheid. Maar dat is natuurlijk geen excuus. We hebben gewoon niet dezelfde energie kunnen laten zien als in de voorgaande wedstrijden."