<
>

Messi: "Ik wil nog een aantal wedstrijden als wereldkampioen spelen"

Pro Shots

Lionel Messi zette tegen Frankrijk de absolute kroon op zijn imposante carrière. Net als die andere Argentijnse grootheid, Diego Armando Maradona, heeft Messi nu ook een wereldtitel achter zijn naam. En dat voelt zó goed, dat hij nog wel even international van Argentinië blijft, zei hij zondag.

Liefst zeven keer trof hij doel, waarvan vijf strafschoppen. Ook gaf hij nog eens drie assists. Het 35-jarige fenomeen piekte op het juiste moment en ontving daarom ook nog de Gouden Bal voor beste speler van het toernooi. "In korte tijd heb ik de Copa América en het WK gewonnen. Ik houd van wat ik doe, onderdeel uitmaken van het nationale team. Ik wil nog een paar wedstrijden spelen als wereldkampioen", zei Messi.

"Kijk eens naar deze beker, hij is prachtig. We hebben veel geleden, maar we hebben het gehaald. We kunnen niet wachten om in Argentinië te zijn en te zien hoe gek het gaat worden. Dit was de trofee waar ik al mijn hele leven naar verlangde. Dit was mijn droom van kinds af aan", aldus de kersvers wereldkampioen.

De selectie van Argentinië zal binnen afzienbare tijd terugvliegen naar Buenos Aires. Wanneer de officiële huldiging plaatsvindt van de drievoudig wereldkampioen is nog niet bekend.