<
>

Argentijnen dolgelukkig: "Dit team maakt me trots"

Getty Images

Argentinië staat de komende dagen op z'n kop door het veroveren van de wereldtitel. De bondscoach van de succesploeg, Lionel Scaloni, roept zijn landgenoten op te genieten van dit moment.

"Dit is een historisch moment. Ik wil tegen alle Argentijnen zeggen dat ze hiervan moeten genieten", zei Scaloni kort na de gewonnen finale tegen Frankrijk. Argentinië gaf daarin een 2-0-voorsprong weg en in de verlenging ook een voorsprong van 3-2. Via strafschoppen pakte de kampioen van Zuid-Amerika alsnog de wereldtitel, net als in 1978 en in 1986. "Ik ben zó trots", aldus Scaloni. "Dit team maakt me trots. Deze titel is van hen."

De 'lijfwacht' van Messi, Rodrigo de Paul, kon ook zijn geluk niet op. "We zijn geboren om te lijden, dat zullen we ons hele leven doen. Maar dit ga ik nooit meer vergeten. We zijn de terechte winnaar van het WK. We moesten de regerend wereldkampioen verslaan en dat hebben we gedaan", aldus de middenvelder van Atlético Madrid, die woorden tekort kwam om de prestatie van Messi te omschrijven. "Hij is de beste in de geschiedenis, daar bestaat geen twijfel over en dat heeft hij in de wedstrijd laten zien. Dat heeft hij het hele toernooi laten zien. Hij was al de beste en heeft alles laten zien."

Oud-Ajacied Nicolás Tagliafico droeg de wereldtitel op aan alle Argentijnen. "In de eerste helft speelden we heel goed. In de tweede helft maakten we een paar fouten, maar we wisten hoe we daar overheen moesten komen", aldus Tagliafico. "Ik draag deze prijs op aan alle Argentijnen en iedereen die ons steunde."