<
>

LIVE: Messi, Messi, Messi: Argentinië opnieuw op voorsprong

Getty Images

Bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps, kan in de WK-finale tegen Argentinië zijn sterkste elf opstellen. Dayot Upamecano en Adrien Rabiot zijn fit genoeg om aan de aftrap te staan. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni heeft ook geschoven met zijn opstelling. Zo beginnen Angel di Maria en Nicolas Tagliafico in de basis.

Geen doelpunten in de eerste helft van de verlenging
In de eerste 15 minuten van de verlenging wordt er niet gescoord. Lautaro Martínez was dicht bij een treffer, maar zag zijn schot geblokt worden door Upamecano.

Verlenging onderweg
Door de geniale momenten van Mbappé gaan we verlengen in het Lusail Stadium. Daarin lijkt Frankrijk meer kracht over te hebben dan de Argentijnen, die een paar mentale tikken hebben gehad in de reguliere speeltijd.

Mbappé zet tweede helft op z'n kop
80 minuten lang speelde Mbappé verstoppertje, maar in 95 seconden weet hij de wedstrijd volledig te doen kantelen. Eerst vanaf de stip met een rake strafschop, anderhalve minuut later ramt Mbappé op schitterende wijze de 2-2 tegen de touwen.

Argentinië snijdt door Franse defensie
Opnieuw een counter van Argentijnse makelij en dat levert bijna de 3-0 op. Mac Allister mist de snelheid om af te drukken. Daar komt Frankrijk goed weg!

Frankrijk probeert controle te vinden
Aan het begin van de tweede helft probeert Frankrijk de wedstrijd in handen te nemen. De periodes van balbezit worden langer voor de Fransen, maar grote kansen levert het vooralsnog niet op.

Di Maria rondt briljante aanval af
Een kleine tien minuten voor het rustsignaal kijkt Frankrijk tegen een 2-0 achterstand aan. Angel di Maria is het eindstation van een zeer fraaie, snelle Argentijnse aanval: 2-0!

Vijf uit vijf voor Messi
De strafschop wordt benut door Lionel Messi, de vijfde strafschop voor de Argentijnen dit toernooi. Argentinië op voorsprong!

Penalty Argentinië!
Di Maria kapt Dembélé uit en kruist voorlangs. De Argentijn gaat onderuit en de bal gaat op stip.

Di Maria nadrukkelijk aanwezig
Het opstellen van Angeli di Maria als ouderwetse linksbuiten bezorgt Frankrijk vooralsnog de nodige problemen. De 34-jarige vleugelaanvaller is bij bijna ieder gevaarlijk moment betrokken en zoekt ook nadrukkelijk naar de combinatie met Messi. Di Maria krijgt de bal voor zijn 'slechte' rechterbeen, het schot gaat over.

Argentinië opent sterk
De Argentijnen hebben het betere van het spel in de openingsfase. De blauw-witten zijn veelvuldig op de helft van de Fransen te vinden. Een schot van Rodrigo de Paul wordt gekraakt door Raphael Varane.

Messi jaagt op ultieme bekroning
Een kleine 90.000 toeschouwers maken zich in het Lusailstadion op voor de WK-finale. De volksliederen worden luidruchtig meegezongen.