<
>

Marokko na nederlaag woedend op scheidsrechter en Infantino

Pro Shots

Veel spelers van Marokko geven scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim de schuld van de 2-1 nederlaag in de troostfinale op het WK tegen Kroatië. Na het laatste fluitsignaal bleven ze maar verhaal halen bij de arbiter uit Qatar. Uiteindelijk werden ze weggestuurd door hun bondscoach Walid Regragui.

Achraf Hakimi was toen nog niet bedaard. Televisieverslaggevers zagen hoe de rechtsback in de catacomben van het Khalifa International-stadion verhaal ging halen bij Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA die even later de medailles aan de Kroaten uitreikte. "Hij ging voor Infantino staan, op minder dan vijf centimeter", vertelde presentator Tom Egbers van de NOS. "Met stemverheffing ging hij tegen Infantino tekeer over de scheidsrechter."

Hakimi vond dat hij bij een achterstand van 2-1 een strafschop had verdiend. Scheidsrechter Al-Jassim zag niets in het duwtje dat de speler van Paris Saint-Germain in zijn rug kreeg. De videoscheidsrechter en zijn Nederlandse assistent Pol van Boekel grepen ook niet in. Even voor dat spelmoment kreeg Kroatië geen strafschop toen Sofyan Amrabat zijn tegenstander Josko Gvardiol tegen de grond werkte.

Veel Marokkaanse toeschouwers waren de hele wedstrijd al ontevreden over scheidsrechter Al-Jassim. Ze scandeerden herhaaldelijk "FIFA maffia". Bondscoach Regragui veroordeelde tijdens een persconferentie na de troostfinale het gedrag van sommige van zijn spelers. "Dit is niet de Marokkaanse manier", zei hij. "We reageren soms overdreven als een wedstrijd is afgelopen. Als je een wedstrijd verliest, ben je altijd teleurgesteld. Mijn spelers zijn erg ambitieus, maar het was geen gebrek aan respect."