<
>

Isimat-Mirin verwacht gekke WK-finale: "3-2 voor Frankrijk"

Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. De finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Argentinië en Frankrijk. Verovert Lionel Messi in de herfst van zijn carrière toch nog de wereldtitel? Óf flikt Kylian Mbappé het opnieuw met titelverdediger Frankrijk. Op dat laatste hoopt natuurlijk Fransman Nicolas Isimat-Mirin, de oud-verdediger van PSV. Want zodra we hem vragen naar de finale, antwoordt hij: "Allez Les Bleus".

"Voelen ons hier thuis"

De reden dat we spreken met Isimat-Mirin is omdat hij, in ieder geval voor even, terug is in Nederland. Waar de winter heeft toegeslagen. "Op dit moment is het niet snikheet. Dat is nu niet het juiste woord. Het is heel koud."

De 31-jarige Isimat-Mirin is blij om in een vertrouwde omgeving te zijn. "Mijn familie is hier. Mijn kinderen, mijn Nederlandse vrouw. En we hebben een huis in Meerhoven. We voelen ons hier thuis. Het is fijn om terug te zijn in Nederland. Ik heb in andere landen geleefd. Turkije, Frankrijk en Amerika. Maar ik heb nu twee maanden vakantie."

Mogelijke terugkeer op Nederlandse velden

Sinds zijn vertrek bij PSV in 2019 speelde Isimat-Mirin achtereenvolgens bij Besiktas, Toulouse en Sporting Kansas City. Maar hij sluit een terugkeer op de Nederlandse velden niet uit. "Ik heb nog steeds een optie op een contract daar (Amerika). We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik sta voor veel dingen open. Ook voor de Eredivisie. Dat is een competitie die bij mij past vanwege de speelwijze en de techniek." Isimat-Mirin zegt verder: "Als een Amerikaanse club mij wil hebben, dan moet het voor mij betalen. Want ik ben nog eigendom van Kansas City. Maar voor Europese clubs ben ik wel transfervrij."

"Frankrijk wint"

Tot zover zijn eigen situatie. Wat verwacht Nicolas Isimat-Mirin als Fransman eigenlijk van de WK-finale? "Voor het verhaal zou het mooi zijn als Lionel Messi wint. Maar niet dit jaar. Misschien als hij 45 jaar is. Het maakt niet uit, maar niet nu. Ik verwacht dat Frankrijk wint. Ik verwacht een spannende, open wedstrijd. 3-2 voor Frankrijk. Ik denk dat er gekke dingen gaan gebeuren. Een rode kaart bijvoorbeeld. Ik weet niet waarom maar dat zegt mijn gevoel."

De spelers die Frankrijk (net als in 2018) de wereldtitel moeten bezorgen, zijn voor Isimat-Mirin geen onbekenden. "Er zijn een paar jongens met wie ik heb gespeeld. Raphaël Varrane, Antoine Griezmann en Olivier Giroud." En over Giroud gesproken: "Hij is zo goed want hij kan zoveel dingen. Hij is niet altijd de eerste keuze. Maar zijn mentaliteit is zo goed voor de groep."