<
>

Ronaldo adviseert Neymar: "Zoek psychische hulp"

ANP

Braziliaanse grootheid Ronaldo lijkt het een goed idee dat zijn landgenoot Neymar psychische hulp krijgt om de pijnlijke WK-uitschakeling te verwerken.

Na de uitschakeling in de kwartfinale tegen Kroatië liet Neymar weten “psychologisch kapot” te zijn en niet zeker te weten of hij nog door gaat als speler van het nationale elftal. “Het brak mijn hart toen ik dat zag”, geeft Ronaldo toe. “Zo erg zelfs, dat ik er kapot van was. Ik wilde een manier vinden om hem te helpen, want dat kan in deze tijd. Vroeger was het een onderwerp waar maar weinig over gepraat werd.”

“Ik zou adviseren om psychische hulp te krijgen om zo de druk, die extreem buiten proportie is, aan te kunnen”, vertelde Ronaldo. “Neymar zal zeker met dezelfde passie en motivatie terugkomen, maar het is goed als er nauwlettend gekeken wordt naar de mentale gesteldheid van ‘onze’ spelers. Het is hartstikke belangrijk dat we hier veel aandacht aan geven, zeker als het om het WK gaat waar de hele wereld naar het nationale team kijkt. De hele wereld keek naar Neymar.”

Ondanks de enkelblessure die de 30-jarige Neymar tijdens de eerste groepswedstrijd opliep, kwam hij later in het toernooi wel in doelpunten gelijk (77) met andere Braziliaanse legende Pelé om zo gedeelde topscorer allertijden te worden van Brazilië.

Het record van Neymar zorgde er niet voor dat de Brazilianen de halve finale wisten te halen, wat leidde tot het ontslag van bondscoach Tite. Over de opvolger sprak Ronaldo alvast zijn voorkeur uit. “De namen die nu worden genoemd zijn allemaal prachtig”, begon de oud-spits. “Ancelotti, Abel van Palmeiras en Mourinho zijn allemaal erg goede trainers, maar ik geef de voorkeur aan een buitenlandse bondscoach als opvolger van Tite.”