<
>

Jacobs over ontslag Hofland: "Hij gaf aan dat hij zich leeg voelde"

“16 punten achterstand op de nummer één. Veertien punten achter op de nummer twee. Dat is de reden geweest waarom we Kevin ontslagen hebben”, aldus technisch directeur van Willem II Teun Jacobs over het ontslag van hoofdcoach Kevin Hofland. De verloren derby tegen NAC Breda bleek zijn laatste wapenfeit bij Willem II.

Geen woord Spaans zit er dus bij over de conclusie die de Willem II-leiding maandag heeft getrokken. Toch zou je niet zeggen dat Hofland ontslagen is, als je de technisch directeur Jacobs een dag na dit besluit hierover hoort: “Het zit ‘m niet in de manier van werken, niet in het plan, de structuur, het keiharde werken en de samenwerking hier: het zit ‘m puur in de resultaten.”

Verloren derby
Een dag na de verloren derby tegen NAC Breda kwam dus het besluit om Hofland te ontslaan. Volgens Jacobs is het ontslag niet puur op basis van deze wedstrijd genomen: “Nee, de afgelopen weken zijn we al veel met elkaar in gesprek geweest. Altijd transparant, eerlijk en open naar elkaar toe. Na MVV hebben we uit 11 wedstrijden twee keer gewonnen. Ook zagen we een repeterend karakter: goede fases in wedstrijden werden afgewisseld met slechte gedeeltes.”

“Na de wedstrijd gaf Kevin aan dat hij zich leeg voelde. Dat hij niet wist aan welke knoppen er nog gedraaid kon worden. Daarover heb ik met hem gesproken, ook de dag na de wedstrijd toen de emoties waren gaan liggen”, deelt de technisch directeur van de Tilburgers over de afgelopen dagen in het Koning Willem II Stadion.

Opvolger en eigen functioneren
Over wie de opvolger van Hofland moet worden heeft Teun Jacobs wel een idee, al wil hij het nog niet over namen hebben: “Gaan komende dagen sparren. Heb er wel een idee bij, maar nog geen namen in mijn hoofd.” In het interview bij ESPN lijkt Jacobs te doelen op een trainer met een iets minder strakke aanpak dan Hofland. “Misschien kan dat wat meer energie in het team duwen.”

Jacobs vindt het moment van ontslaan niet raar. “Het is nooit logisch om iemand te ontslaan.” Naast de kritiek van supporters op de prestaties van Hofland, is er ook kritiek op de clubleiding. Jacobs hierover: “Wij dachten voorafgaand aan dit seizoen een promotiewaardige selectie te hebben. Dat komt er nu niet uit. Ik heb nog wel het geloof dat we kunnen promoveren, al zal directe promotie lastig worden.” De club hoeft wat hem betreft niet doorgelicht te worden, doordat dat afgelopen zomer al is gedaan.

De Keuken Kampioen Divisie volg je bij ESPN.