<
>

Twente Vrouwen wint ook van Fortuna en gaat zonder puntenverlies de winterstop in

De vrouwen van FC Twente hebben ook hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie gewonnen. Thuis was het met 6-0 te sterk voor de vrouwen van Fortuna Sittard. Twente heeft nu 30 punten uit 10 wedstrijden en dat betekent dus dat ze tot nu toe alles hebben gewonnen.

Tegen Fortuna Sittard had Twente niet lang nodig om te scoren. Het kreeg bij de 1-0 wel hulp van de Limburgers. Dana Foederer wilde de bal weghalen, maar schoot de bal ongelukkig in eigen goal. In de 27ste minuut maakte Fenna Kalma, de topscorer van de competitie, er op fraaie wijze 2-0 van.

Het werd voor de rust ook nog 3-0. Dit keer schoot Marisa Olislagers een vrije trap binnen.

Na rust maakten de vrouwen van Twente er nog drie. Fenna Kalma maakte haar 16e goal van het seizoen, Renate Jansen schoot de 5-0 binnen en Bente Jansen zorgde met haar goal voor de eindstand van 6-0

Twente blijft dus zonder puntenverlies bovenaan staan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De zege betekent ook dat Twente de periodetitel binnensleept.
Fortuna Sittard heeft 19 punten uit 10 wedstrijden en staat derde. Beide ploegen gaan nu de winterstop in. Op 20 januari mag Twente weer aan de bak. Dan gaat het op bezoek bij de vrouwen van PSV.