<
>

LIVE: En-Nesyri breekt de ban voor Marokko, Ronaldo valt in

Getty Images

Zonder Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd zit Marokko op rozen tegen Portugal. Een rake kopbal van Youssef En-Nesyri bracht Marokko vlak voor het rustsginaal op voorsprong.

Portugal nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker
Goncalo Ramos, de man van de hattrick tegen Zwitserland, kopt voorlangs na een gestroomlijnde aanval van de Portugezen. Bruno Fernandes legt vervolgens aan om het Marokkaanse doel onder vuur te nemen, maar schiet te wild. Portugal wordt sterker.

Ronaldo moet de meubelen redden
Ruim vijf minuten onderweg in de tweede helft en Fernando Santos grijpt in. Ronaldo komt in het veld voor Ruben Neves. João Cancelo vervangt Raphaël Guerreiro.

En-Nesyri kopt Marokko op voorsprong
Marokko aan de leiding! En-Nesyri kopt binnen na een voorzet van Attiat-Allah. De Portugese doelman Costa tast volledig mis en En-Nesyri torent boven iedereen uit.

Félix meest bedrijvige aanvaller
João Félix is de gevaarlijkste man tot nu toe aan Portugese zijde. Een poging van Félix werd door Jawad El Yamiq in de kiem gesmoord en even later nam hij onverwachts het Marokkaanse doel onder vuur. Portugal blaft wel, maar bijt nog niet. Marokko stelt daar een ongevaarlijke poging van Boufal tegenover.

Portugal dringt aan, Marokko loert op een uitbraak
Portugal neemt in het eerste kwart van de wedstrijd het heft in handen. De Portugezen zijn veelvuldig op de helft van Marokko te vinden en zoeken naar een opening. Marokko probeert in de tegenstoot gevaarlijk te zijn. Het leverde aan beide kanten nog geen doelrijpe kansen op.