<
>

Hekkensluiter Telstar boekt tegen PSV eerste overwinning

Het was nog niet het seizoen van de vrouwen van Telstar, maar vrijdag hebben ze gezorgd voor een absolute stunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De nieuwkomer boekte tegen PSV de eerste zege op het hoogste niveau: 2-0. In de mist van Velsen-Zuid kwam de stunt na rust tot stand.

Isa Gomez zorgde in de zeventigste minuut voor de 1-0 en tien minuten later maakte Samya Hassani het karwei af met de 2-0. De Witte Leeuwinnen hadden in de vorige negen wedstrijden zeven keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Ook na de zege blijft de ploeg van trainer Marelle Worm laatste.

Voor PSV kwam een nederlaag alles behalve goed uit. De Eindhovenaren keken na een dramatische start omhoog, maar raken nu achterop bij koploper FC Twente en nummer twee Ajax.

PEC Zwolle ten onder
PSV staat elf punten achter op Twente. De Tukkers komen zondag in actie tegen nummer drie Fortuna Sittard. Ajax speelt dinsdag tegen PEC Zwolle. Het zijn de laatste wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie voor de winterstop.

PEC Zwolle kwam ook vrijdagavond nog in actie en de ploeg heeft de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop in mineur afgesloten. De thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar eindigde in een nederlaag: 0-1.

De thuisploeg begon als heer en meester. Tot Maud Rutgers in de zestiende minuut aan de noodrem trok. Daarvoor kreeg ze de rode kaart. De strafschop van Judith Roosjen werd op indrukwekkende wijze gestopt door doelvrouw Tess van der Vlier.

Een kwartier voor tijd kreeg PEC Zwolle de beslissende 0-1 om de oren. Oud PEC Zwolle-speler Amy Banarsie zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.