<
>

Advocaat over 'Van Gaal-show': "Open sollicitatie bij België"

De 75-jarige Dick Advocaat begint zondag 'officieel' aan zijn zoveelste klus als hoofdtrainer. Met zijn jeugdliefde ADO Den Haag neemt hij het op tegen Almere City. Louis van Gaal, 71 jaar oud, en dus nog een paar jaar jonger dan Advocaat, stelde de trainer van ADO donderdag nog als voorbeeld. Vandaag reageerde Advocaat op die uitspraken en sprak van "een open sollicitatie voor België".

'God' Van Gaal
Van Gaal kreeg donderdag op de persconferentie de vraag van een buitenlandse journalist of hij na het WK nog ergens aan de slag zou gaan. "In principe stop ik", antwoordde Van Gaal op die vraag. "Maar je moet nooit nooit zeggen. Wij hebben met Dick Advocaat een goed voorbeeld. Dat is een coach in Nederland die nog ouder is dan ik en die heeft laatst nog even een jobje aangenomen. Weliswaar op het tweede plan, maar toch. Als ik een geweldige uitdaging krijg, tenminste, als er een land komt waarvan ik denk dat is een geweldige uitdaging. Dan zou het weleens kunnen voorkomen dat ik langer doorga, maar ja, ik ben 71. Ik zie er wel uit als een God", eindigt Van Gaal waarna er een grote lach op het gezicht van de Oranje bondscoach verschijnt.

'Van Gaal-show'
Advocaat reageerde vandaag op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Almere op de uitspraken van Van Gaal. "Ik heb het ook gezien", begint hij lachend. "Het is de grote Louis van Gaal show op dit moment. Hij gaf een open sollicitatie naar België heb ik het idee. Als hij zich fysiek goed voelt, waarom niet. België is een prachtig land en er komt een goede groep aan. Dat is voor Louis wel aantrekkelijk." Advocaat was zelf van 2009 tot en met 2010 bondscoach van de Belgen.

De trainer van ADO gaf ook nog een kleine voorspelling over de wedstrijd van Oranje vrijdagavond. "Ik verwacht dat Nederland gaat winnen. Ik heb nog geen goede indruk van Argentinië, maar Messi is nog steeds zo goed, dus het wordt spannend en leuk."