<
>

PSV moet Sávio bijna een maand missen door interlandverplichtingen

Pro Shots

Voor Sávio goed nieuws, voor PSV íets minder. De 18-jarige Braziliaan zit bij de selectie van Brazilië Onder 20 jaar, dat van 19 januari tot 12 februari zich probeert te plaatsen voor het Wereldkampioenschap Voetbal voor spelers van Onder 20 jaar.

Sávio is de enige Braziliaan die buiten Brazilië speelt die onderdeel uitmaakt van de 22-koppige selectie van Brazilië, waarbij zeer grote talenten uit de Braziliaanse competitie zitten. Zij willen zich plaatsten voor het WK, dat volgende zomer in Indonesië wordt afgewerkt. Brazilië speelt in eerste instantie vier groepswedstrijden, waarna de beste drie landen uit een poule van vijf zich kwalificeren voor de finaleronde. Daar staan nog eens vijf wedstrijden op het programma. De eerste vier landen kwalificeren zich voor het WK.

Sávio, die dit seizoen in de Eredivisie 6 keer als invaller in het veld kwam voor PSV, zal daardoor sowieso de wedstrijden tegen Vitesse, FC Emmen, Go Ahead Eagles, Feyenoord en FC Groningen missen. De aanvaller maakte ook minuten in de Europa League, maar kan het tweeluik met Sevilla waarschijnlijk wel halen.