<
>

Van Gaal: "Het toernooi begint nu echt voor ons"

Louis van Gaal en Memphis Depay zijn klaar voor de kwartfinale van het WK. "Argentinië is in mijn ogen een topland, met topvoetballers in hun selectie", aldus Van Gaal. "Ik wil geen afbreuk doen aan de andere landen die wij hebben verslagen. Maar Argentinië en eventueel Brazilië in de volgende ronde zijn toch andere landen."

"Ik persoonlijk kijk er heel erg naar uit. In 2014 was ik er ook bij. Toen liep het iets anders af. Daar willen we morgen graag verandering in brengen", aldus Memphis Depay.

Brazilië topfavoriet

Het Braziliaanse elftal is in de ogen van Van Gaal topfavoriet voor het winnen van het WK. De bondscoach reageerde op eerdere woorden van hemzelf, toen hij Brazilië omschreef als een "counterploegje". "Dat heb ik niet zo gezegd", aldus Van Gaal. "Ik heb gereageerd op wat er in Nederlandse media over het Nederlands elftal en over Brazilië is gezegd. Brazilië doet bijna hetzelfde als wij. Maar zij hebben geweldige, technische spelers. Soms loopt het bij hen geweldig, maar er zijn ook wedstrijden dat het minder goed gaat."

Brazilië speelt vrijdag in de kwartfinale tegen Kroatië en neemt het daarna in de halve finale op tegen Oranje of Argentinië. Van Gaal: "Brazilië is de topfavoriet in mijn ogen. Dat heb ik altijd al gezegd. Wij maken kans om wereldkampioen te worden. Wij hebben het beste team, dat is anders dan bij andere teams."

Zoen voor Depay

De Argentijn Angel Di Maria noemde Van Gaal ooit de slechtste trainer die hij ooit heeft gehad. De Nederlandse bondscoach baalt nog altijd van die opmerking. "Angel Di Maria is gewoon een hele goede voetballer, die toen ten tijde van dat hij in Manchester speelde, veel privéproblemen had. Er is ingebroken bij hem. Dat heeft ook zijn vorm beïnvloed in dat jaar. Dat hij mij de slechtste trainer noemt; hij is een van de weinige spelers die dat heeft gezegd. "Ik vind het niet leuk dat Angel dat geroepen heeft. Maar het is niet anders. Een coach moet wel eens beslissingen nemen die niet goed zijn. Hier zit er nog één. Memphis. En nu zoenen we elkaar op de mond", aldus Van Gaal.