<
>

Manchester United heeft transfervrije keeper Yann Sommer op het oog

ANP

Manchester United werkt aan een deal om de Zwitserse doelman Yann Sommer aankomende zomer transfervrij binnen te halen. Dat melden bronnen aan ESPN. Bij zijn huidige club Borussia Mönchengladbach heeft hij nog een contract lopen tot het einde van dit seizoen.

Vanaf 1 januari kan de club van Erik ten Hag met zijn zaakwaarnemer contact opnemen om de deal te gaan bespreken. Met de eventuele komst van de Zwitserse keeper wil de trainer de keerpersafdeling weer wat meer zekerheid geven. Martin Dubravka, die afgelopen zomer op huurbasis werd gehaald, zal naar verwachting aan het einde van het seizoen terugkeren naar Newcastle United, nadat hij slechts één keer in het eerste elftal op Old Trafford had gespeeld. Dean Henderson, die het seizoen op huurbasis doorbrengt bij Nottingham Forest, wordt wel weer terugverwacht in Manchester.

David de Gea
Op dit moment is David de Gea nog de nummer één onder de lat bij The Red Devils. maar bronnen hebben ESPN verteld dat United nog moet praten over een nieuw contract. Het contract van de Spanjaard loopt tot het einde van het seizoen en de club heeft een optie om het met nog eens 12 maanden te verlengen tot de zomer van 2024.