<
>

Jonk over clash met Argentinië in 1998: "Ortega een matennaaier"

Het Nederlands elftal en Argentinië houden elkaar in balans als het gaat om eerdere ontmoetingen op het WK Voetbal. De mooiste zege van Oranje op de Argentijnen is ongetwijfeld die van 1998 op het WK in Frankrijk toen Dennis Bergkamp de winnende goal vlak voor tijd binnen schoot."Dat was één van de mooiste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld", zegt Wim Jonk, die de hele wedstrijd speelde.

"Er zat ontzettend veel in: spanning, strijd, rode kaarten en kansen over en weer. Het was ook een tactische wedstrijd, met een geweldige apotheose aan het einde." De goal van Bergkamp kan Jonk zich nog goed herinneren: "Ik weet dat ik een sprint maakte van vijftig meter om dat te vieren. Het was de beslissende goal. We waren total loss, het was een zware pot. Maar op dat moment voel je geen pijn."

De trainer van FC Volendam stond destijds tegenover een gelouterd elftal: "Ze hadden toen een fantastische ploeg met Batistuta, Veron en die kleine...Ortega. Dat was echt een matennaaier. Ook nu zullen ze Oranje uitdagen en de grens opzoeken. Ze hebben niet eens zo'n hele goede ploeg, maar ze hebben Messi".

Lees hier meer over eerdere ontmoetingen van Nederland - Argentinië.