<
>

Mateu Lahoz scheidsrechter bij Oranje - Argentinië, Makkelie blijft in Qatar.

Pro Shots

De FIFA heeft Antonio Mateu Lahoz aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd in de achtste finales van het WK tussen Nederland en Argentinië. Lahoz floot op dit WK eerder de groepswedstrijd tussen Qatar en Senegal (1-3) en het duel tussen Iran en de Verenigde Staten (0-1).

De 45-jarige Spanjaard krijgt de assistentie van landgenoten Pau Cebrian en Roberto Díaz in de wedstrijd die vrijdagavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) wordt gespeeld in het Lusail-stadion. De Spanjaard Alejandro Hernández is de VAR.

De Spanjaard floot eerder twee keer een wedstrijd van Oranje. In 2016 leidde hij de door Nederland met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Engeland. Een jaar eerder leidde hij het EK-kwalificatieduel met Turkije (3-0-nederlaag). Lahoz floot in 2021 de finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea (0-1).

De andere kwartfinale vrijdag, tussen Kroatië en Brazilië is voor de Engelse scheidsrechter Michael Oliver.

Ook is het bekend geworden welke scheidsrechters in Qatar mogen blijven. De FIFA heeft een schifting gedaan, waardoor er nog maar 20 scheidsrechters in Qatar werkzaam blijven. De rest is naar huis. Danny Makkelie behoort bij de scheidsrechters die mogen blijven. Makkelie kwam tijdens dit WK al in actie bij de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland en het duel van Argentinië met Polen. Bij de laatstgenoemde wedstrijd gaf hij een discutabele penalty aan de Argentijnen.

Alle scheidsrechters die mogen blijven zijn: Al-Jassim, Mohammed, Ghorbal, Gomes, Ramos, Barton, Elfath, Rappallini, Tello, Claus, Sampaio, Valenzuela, Oliver, Taylor, Lahoz, Frappart, Turpin, Orsato, Makkelie en Marciniak. Dat een scheidsrechter mag blijven, geeft geen garantie dat zij ook een wedstrijd gaan fluiten. Zij zijn bijvoorbeeld mede-afhankelijk van de prestatie van het land waar zij vandaan komen.