<
>

Flick blijft de bondscoach van het Duitse nationale elftal.

Pro Shots

Hansi Flick blijft de bondscoach van het Duitse nationale elftal. De Duitse voetbalbond DFB maakte woensdag na een crisisberaad bekend dat de 57-jarige trainer de Duitse voetballers ondanks de vroege uitschakeling op het WK in Qatar op het EK in eigen land in 2024 zal leiden.

Het contract van Flick loopt tot en met het EK over twee jaar. "Mijn trainersstaf en ik kijken optimistisch uit naar het EK in eigen land. Wij als team kunnen veel meer bereiken dan we in Qatar hebben laten zien", zei Flick. "We hebben daar een grote kans laten lopen. Daar zullen we onze lessen uit trekken."

Flick had woensdag een twee uur durend overleg met voorzitter Bernd Neuendorf van de DFB en voorzitter Hans-Joachim Watzke van de raad van toezicht. Het trio kwam ondanks de uitschakeling in de groepsfase in Qatar, net als vier jaar eerder op het WK in Rusland, tot een akkoord over verdere samenwerking.

EK 2024 in eigen land
"Ik heb vertrouwen in de vandaag afgesproken gezamenlijke weg met Bernd Neuendorf en Aki Watzke", zei Flick. "We willen allemaal dat bij het EK in eigen land in 2024 weer heel Duitsland zich achter het nationale elftal schaart."

De verantwoordelijke directeur voor de nationale selecties, Oliver Bierhoff, kondigde maandag zijn vertrek aan bij de Duitse voetbalbond. De invloedrijke official, eerder ook teammanager van het nationale elftal, leverde na achttien jaar zijn contract in. Flick zei dinsdag dat hij het vertrek van Bierhoff heel erg betreurde.

"We hebben samen de overtuiging dat het EK in 2024 in eigen land een grote kans betekent voor het voetbal in Duitsland", zei Neuendorf. "Ons doel is op dit toernooi sportief succesvol te zijn. We hebben het volste vertrouwen in Hansi Flick dat hij deze uitdaging samen met zijn team zal overwinnen. Met betrekking tot het vertrek van Bierhoff zijn we tot het besluit gekomen dat we allereerst binnen de bond over de structuur gaan nadenken en daarna een beslissing over de invulling gaan nemen."

Het Duitse elftal begon het WK in Qatar met een nederlaag tegen Japan. Het gelijkspel tegen Spanje en de overwinning op Costa Rica waren daarna niet meer genoeg om de achtste finales te bereiken.

Directeur Donata Hopfen verlaat de Duitse voetbalbond. Ze nam de functie in januari over van Christian Seifert en had een contract voor drie jaar. In gezamenlijk overleg vertrekt ze vanwege een verschil van mening over de te volgen strategische koers van de bond, zo meldde de DFB.