<
>

Zorgen bij Argentijnse elftal over blessures De Paul en Gómez

Pro Shots

Slecht nieuws voor het Argentijnse elftal. Vlak voor het treffen in de kwartfinale van het WK met het Nederlands elftal is Rodrigo De Paul geblesseerd geraakt. De middenvelder heeft een spierblessure en moet worden onderzocht door het medische team van de Argentijnen.

De Paul is niet het enige twijfelgeval bij de Argentijnse selectie. Ook Papu Gómez heeft last van een blessure. De speler van Sevilla heeft een verstuikte enkel en er bestaan twijfels binnen het Argentijnse kamp of hij op tijd fit is voor de wedstrijd van vrijdag. Aan de andere kant lijkt Ángel Di María wel op tijd fit te zijn. De speler van Juventus kampte met een bovenbeenblessure. Di María liep de kwetsuur op in de laatste groepswedstrijd. Om die reden ontbrak hij tegen Australië (2-1) in de achtste finale.

De bond van Argentinië (AFA) is nog niet met een officiële update over de ernst van de kwetsuren van De Paul en Gómez naar buiten gekomen, maar vooral over De Paul zijn zorgen. Verschillende Argentijnse media melden dat de middenvelder van Atlético Madrid niet op tijd fit is voor vrijdag. De Paul speelde tot nu toe in alle vier de wedstrijden van Argentinië de complete 90 minuten.

Het lijkt er op alsof Juventus-middenvelder Leandro Paredes de plek van De Paul in gaat nemen.