<
>

Ten Hag over vertrek Ronaldo: ''Kijken nu vooruit''

ANP

Erik ten Hag heeft in gesprek met het clubkanaal van Manchester United voor het eerst kort gereageerd op het vertrek van Cristiano Ronaldo. ''Hij is weg, het is verleden tijd. We kijken nu naar de toekomst en we kijken vooruit.'' Meer wilde de oefenmeester niet kwijt over de situatie rondom de Portugese superster.

Ronaldo en United besloten in november gezamenlijk het contract van de Portugees te ontbinden naar aanleiding van zijn interview met Piers Morgan. In dat interview haalde Ronaldo hard uit naar zowel United als naar Ten Hag. Hij zou zijn verraden door de manier waarop zijn club en trainer met hem om zijn gegaan.

De topscorer aller tijden van de Champions League wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Al Nassr uit Saoedi-Arabië, maar wil zelf niks kwijt over de interesse. Na de overtuigende 6-1 overwinning van Portugal op Zwitserland was de aanvaller, die het moest doen met een invalbeurt, niet beschikbaar voor commentaar.

Ten Hag bereidt zich met United in Spanje voor op de hervatting van de Engelse competitie. Op 21 december, slechts drie dagen na de WK-finale, staat de eerste wedstrijd alweer op het programma. In de achtste finale van de Carabao Cup is Burnley de tegenstander. Door het drukke schema kunnen spelers van Manchester United die nog actief zijn op het WK niet rekenen op vakantie. Ten Hag wil dat zij zich gelijk melden in Manchester, zodra het toernooi er voor hen op zit.

“Daar moeten ze klaar voor zijn, maar ik denk dat onze spelers dat ook gewend zijn. Het zijn winnaars, die strijden nu voor het wereldkampioenschap, maar zodra ze worden uitgeschakeld, moeten ze daar mee om kunnen gaan. Ze moeten gelijk klaar zijn voor een nieuwe uitdaging.”