<
>

Aanvoerder Hazard stopt per direct als Belgisch international

Pro Shots

De interlandcarrière van Eden Hazard is ten einde. Via Instagram laat de aanvoerder van de Belgische nationale ploeg weten te stoppen als international. Het besluit volgt na een teleurstellend WK van de Rode Duivels, waarin ze in de groepsfase werden uitgeschakeld.

''Vandaag draaien we een bladzijde om. Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven. Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen…'', aldus Hazard op Instagram.

Niet alleen voor België was het een teleurstellend WK, ook de 31-jarige Hazard speelde een moeizaam toernooi. Na anonieme basisplaatsen tegen Canada (1-0) en Marokko (0-2) nederlaag volgde een reservebeurt tegen Kroatië (0-0). Door het gelijkspel tegen Kroatië werd België uitgeschakeld en eindigde dus ook de interlandloopbaan van Hazard.

Het WK 2018 in Rusland wordt gezien als het hoogtepunt van Hazard voor België. Onder zijn aanvoering werd de ploeg van Roberto Martinez derde, een prestatie waar de Rode Duivels dit toernooi niet bij in de buurt kwamen. Naast het WK 2018 was Hazard ook actief op het WK 2014 en de EK’s van 2016 en 2020. Na 126 interlands en 33 goals zet Hazard nu dus een definitieve punt achter zijn tijd als Rode Duivel.