<
>

Schreuder over aankomende transferperiode: "Een club als Ajax moet altijd kijken naar versterkingen"

Geen overwintering in de Champions League en een verlies tegen PSV en gelijkspel tegen Vitesse en FC Emmen. Het einde van de eerste seizoenshelft was een grote deceptie voor het elftal van Alfred Schreuder. In het Spaanse Marbella moet Ajax de knop omzetten en richting een aantal zaken veranderen richting de tweede seizoenshelft.

In gesprek met Ajax TV legt Schreuder uit wat hij de afgelopen periode heeft gedaan. "We hebben natuurlijk met de club geëvalueerd en ook met onszelf, de staf", zegt Schreuder. "Dat is natuurlijk heel belangrijk. Dat soort dingen nemen we mee. We moeten er natuurlijk goed naar kijken dat we een goede manier van spelen vinden daarin. Dat we gedisciplineerd blijven in hetgeen wat we doen. De laatste weken was dat niet goed en dat zit dan in kleine dingen.

Dat Ajax in de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie zeven tegentreffers te verwerken kreeg, kwam door over-enthousiasme, aldus Schreuder. "Simpel voorbeeld. Als we aan het aanvallen zijn en we zijn dominant dan kan het niet zo zijn dat beide backs weg zijn. Dat is iets heel simpels. Dat leer je al vrij vroeg in het voetbal. Maar soms is het over-enthousiasme van spelers die teveel naar voren willen. Maar het heeft ook te maken met een bepaalde discipline die je moet hebben in je spel dat je niet teveel spelers voor de bal moet hebben. En dat betekent ook dat we naar onszelf moeten kijken."

Transfermarkt
Deze lange winterstop geeft de club meer tijd om naar mogelijke versterkingen te kijken. Daarover heeft Schreuder wel al een bepaald idee. "Een club als Ajax moet altijd kijken naar versterkingen. En dat zijn we ook verplicht aan hetgeen wat we willen. Maar het moet natuurlijk wel haalbaar zijn en ik vind ook dat we nu als we iets halen het direct inzetbaar moet zijn. Dat hebben we natuurlijk met de club besproken, maar dat is niet iets wat ik voor de camera moet delen vind ik."