<
>

Braziliaanse bondscoach Tite: "Zij hebben de taal, de taal van het dansen"

Je houdt ervan of je ziet het liever niet: een tussenweg lijkt er niet echt te zijn als je een blik op sociale media werpt. De ingestudeerde Braziliaanse dansjes maken hoe dan ook wel de tongen los. Na de 3-0 tegen Zuid-Korea deed zelfs bondscoach van de Brazilianen Tite mee.

Taal van het dansen
In een reactie na afloop van de 4-1 overwinning van Brazilië op de Zuid-Koreanen gaf de bondscoach uitleg over al dat gedans: "Zij zijn heel jong en ik probeer altijd een klein beetje van hun taal te spreken. Deze groep spreekt een taal, de taal van het dansen."

Na de prachtige 3-0 die door Richarlison werd afgemaakt sprintte de spits in de richting van zijn coach. Volgens Tite was de dans semi-gepland en had hij vooraf tegen zijn selectie gezegd dat hij mee wilde doen met het dansje die voor hem niet onbekend was. "Je moet de danspasjes wel echt leren, want ze zijn erg lastig."

Felle kritiek
De kritiek op al het gedans is Tite niet ontgaan. Daarover zegt de 61-jarige coach: "Ik moet hier wel voorzichtig mee zijn. Er zijn slechte mensen die zullen zeggen dat het respectloos was." Dat was allesbehalve de intentie, zegt Tite: "Het was pure blijdschap: voor het team, voor de prestatie en voor het resultaat."