<
>

Engeland plaatst zich met speels gemak voor kwartfinales na zege op Senegal

ANP

Engeland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK. In een stugge wedstrijd tegen poule-genoot van Oranje Senegal had de ploeg van Gareth Southgate voldoende aan een paar wervelende acties. In een wedstrijd waarin Raheem Sterling ontbrak vanwege familieomstandigheden, kwamen de Engelsen desondanks niet in de problemen.

De Engelsen hadden het lange tijd in de eerste helft lastig. Na ruim een halfuur kreeg Boulaye Dia namens Senegal de grootse kans tot dan toe. Een knappe redding van doelman Jordan Pickford was noodzakelijk om niet op achterstand te komen.

Doelpunten
Op het moment dat een 0-0 ruststand verwacht werd, kwam Engeland uit het niets op voorsprong. Een prachtig uitgespeelde aanval werd door Liverpool-middenvelder Jordan Henderson tot treffer verwerkt: 1-0.

Een aantal minuten later leken de Engelsen zonder te imponeren toch al voor rust de wedstrijd in het slot te gooien: Harry Kane maakte dan eindelijk zijn langverwachte doelpunt op dit WK. De Engelsen op slag van rust op rozen.

Na rust hadden de Engelsen - gesteund door de voorsprong - wat meer de bal dan voor rust. Na een kwartier werd de Engelse dominatie beloond met een derde treffer: op aangeven van Phil Foden tikte Bukayo Saka de 3-0 binnen.

Engeland in de ban van statistiek

In Engeland was men door een bizarre statistiek bang dat het zondagavond mis zou gaan voor de ploeg van Southgate: ITV mocht daar dit duel uitzenden, maar vaak ging het mis als ITV een interland van de Engelsen uitzond, terwijl BBC juist heel positieve resultaten liet zien. Ondanks een lastig begin is Engeland geen moment in de problemen gekomen tegen het laatst overgebleven Afrikaanse land.

Al met al kan Engeland zonder wervelend te voetballen zich opmaken voor de kwartfinales. De Engelsen moeten het daarin opnemen tegen Frankrijk.