<
>

Giroud en weergaloze Mbappé helpen Frankrijk langs Polen

ANP

Frankrijk heeft zich net als Nederland en Argentinië geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De Fransen wonnen dankzij doelpunten van Olivier Giroud en een weergaloze Kylian Mbappé met 3-1 van Polen. Giroud is door zijn doelpunt nu topscorer aller tijden voor Frankrijk. Bij Polen begon Feyenoorder Sebastian Szymański in de basis.

Kansen over en weer
Na iets minder dan een half uur spelen kreeg Frankrijk via Olivier Giroud een gigantische kans op de openingstreffer, maar de spits verzuimde de bal in te tikken. Niet veel later kreeg Polen drie grote kansen in één aanval, maar alle drie de pogingen werden van de lijn gehaald.

Topscorer aller tijden
Vlak voor rust is het wel raak. Mbappé zette Giroud met een steekpass alleen voor de keeper en dit keer faalde de spits niet. Giroud is door zijn 52e interland-doelpunt nu topscorer aller tijden voor Les Bleus en heeft Thierry Henry (51) ingehaald.

Mbappé schittert
In de tweede helft bleef Frankrijk aandringen, wat uiteindelijk resulteerde in de 2-0 van Mbappé. De superster van de Fransen schoot de bal verwoestend hard langs doelman Wojciech Szczęsny van Polen. Vlak voor tijd deed de aanvaller van PSG nogmaals van zich spreken met een fantastische goal in de verre hoek. Voor Mbappé staat de teller nu al op vijf doelpunten dit WK.

Afscheidscadeau
Robert Lewandowski kreeg in de laatste minuut nog een afscheidscadeautje in de vorm van een penalty. In eerste instantie miste de spits nog, maar de strafschop moest over, omdat doelman Lloris te vroeg van zijn lijn kwam. In tweede instantie was het wel raak: 3-1.

In de volgende ronde treft Frankrijk de winnaar het duel Engeland - Senegal.