<
>

Buitenlandse media lovend over 'totaalvoetbal' Oranje

ESPN

De 3-1 overwinning van Nederland op de Verenigde Staten en daarmee het bereiken van de kwartfinale is ook de buitenlands pers niet ontgaan. Zo spreken ze van 'betoverende goals' en 'totaalvoetbal'.

Waar de bondscoach in eigen land hier en daar kan rekenen op kritiek, is dat in het buitenland wel anders. 'Het is duidelijk dat Louis van Gaal hier is om het toernooi te winnen', schrijft The Telegraph. De BBC speelt ook in op de kritiek die Van Gaal eerder kreeg met de kop: 'Van Gaal snoert critici de mond met bereiken kwartfinale'. De Britse omroep schrijft dat Oranje op meedogenloze wijze de fouten van Amerika heeft afgestraft.

Vooral het eerste doelpunt van Memphis Depay sprong in het oog volgens The Telegraph vanwege de 'duizelingwekkende passing'. De krant beschrijft het als totaalvoetbal en heeft het zelfs over een kanshebber voor het doelpunt van het toernooi.

De onbetwiste man van de wedstrijd was Denzel Dumfries met twee assists en een goal. Het Duitse Bild pakt daarom uit met 'Erst Denzel, dann Washington'. Dankzij de rechtervleugelverdediger bereikte Nederland de kwartfinale. Of hoe Bild het verwoord: 'Hij stuurt het Amerikaanse elftal terug naar de hoofdstad Washington'.